НА УСЛУГИТЕ, ИЗВЪРШВАНИ ОТ
НАЦИОНАЛНА ЛАБОРАТОРИЯ ЗА ИЗСЛЕДВАНЕ НА ВИНО,
СПИРТНИ НАПИТКИ И ЕТЕРИЧНИ МАСЛА при „НАЦИОНАЛЕН ИНСТИТУТ ЗА ИЗСЛЕДВАНИЯ
И СЕРТИФИКАЦИЯ” ЕООД,
гр. СОФИЯ
№ | НАИМЕНОВАНИЕ | МЕТОД | Цена (в лева) | |
1. | Алкохолно съдържание - действително | OIV-MA-AS312-01 В | 23,00 | |
2. | Алкохолно съдържание - действително | OIV-MA-AS312-01 А | 23,00 | |
3. | Алкохолно съдържание (действително, потенциално, общо) | OIV-MA-AS312-01 В | 29,00 | |
4. | Плътност/относителна плътност | OIV-MA-AS2-01 В | 17,00 | |
5. | Плътност/относителна плътност | OIV-MA-AS2-01 А | 17,00 | |
6. | Екстракт - общ, беззахарен (при заявено алкохолно съдържание и плътност; за беззахарен екстракт и редуциращи захари) | OIV-МА-AS2-03B | 9,00 | |
7. | Обща киселинност | OIV-MA-AS313-01 | 20,00 | |
8. | Летлива киселинност | OIV-MA-AS313-02 | 34,00 | |
9. | Постоянна киселинност | OIV-MA-AS313-03 | 10,00 | |
10. | pH | OIV-MA-AS313-15 | 11,50 | |
11. | Серен диоксид (общ) | OIV-MA-AS323-04A2 | 14,50 | |
12. | Серен диоксид (свободен) | OIV-MA-AS323-04A1 | 14,50 | |
13. | Серен диоксид (общ + свободен) | OIV-MA-AS323-04A1/А2 | 26,00 | |
14. | Серен диоксид (свободен) | OIV-MA-AS323-04B | 14,50 | |
15. | Серен диоксид (общ + свободен) | OIV-MA-AS323-04B | 26,00 | |
16. | Захари (редуциращи захари) | OIV-MA-AS311-01A | 35,00 | |
17. | Сорбинова киселина | OIV-MA-AS313-14A | 40,00 | |
18. | Сорбинова киселина | ВЛМ:ИЛ-6-В | 40,00 | |
19. | Цианидни производни | OIV-MA-AS315-06 | 50,00 | |
20. | Желязо | OIV-MA-AS322-05A | 45,00 | |
21. | Мед | OIV-MA-AS322-06 | 45,00 | |
22. | Олово | * | OIV-MA-AS322-12 | 45,00 |
23. | Олово | ГОСТ 30178 | 45,00 | |
24. | Цинк | OIV-MA-AS322-08 | 45,00 | |
25. | Органични киселини - 1 брой (винена, лимонена, млечна, ябълчна, янтърна) | OIV-MA-AS313-04 | 52,50 | |
26. | Органични киселини - всички (винена, лимонена, млечна, ябълчна, янтърна) | OIV-MA-AS313-04 | 130,00 | |
27. | Метилов алкохол | OIV-MA-AS312-03A | 46,00 | |
28. | Естери, като етил ацетат | OIV-MA-AS315-02A | 35,00 | |
29. | Алдехиди, като ацеталдехид | OIV-MA-AS315-01 | 35,00 | |
30. | Доказване на синтетични багрила | OIV-MA-AS315-08 | 56,00 | |
31. | Малвидин диглюкозид | OIV-MA-AS315-03, т.2 | 96,00 | |
32. | Наляганe на въглероден двуокис | OIV-MA-AS314-02 | 15,00 | |
33. | Микробиологични изпитвания: определяне на бактерии и дрожди в свеж покривен препарат | OIV-MA-AS4-01, т.5.1 | 19,00 | |
34. | Микробиологични изпитвания: количествено определяне на дрожди | OIV-MA-AS4-01 т.5.4 | 19,00 | |
35. | Микробиологични изпитвания: процентно определяне на живи и мъртви дрождени клетки | OIV-MA-AS4-01 т.5.5 | 19,00 | |
36. | Натрий | * | OIV-МА-АS322-03А | 45,00 |
37. | Калций | * | OIV-МА-АS322-04 | 45,00 |
38. | Арсен | * | ВЛМ: ИЛ-4-С | 45,00 |
39. | Аскорбинова киселина (витамин С) | * | ВЛМ: ИЛ-12-В | 52,50 |
40. | Оцетна киселина | * | OIV-MA-AS313-04 | 52,50 |
41. | Шикимова киселина | * | OIV-MA-AS313-17 | 52,50 |
42. | Фенолни вещества - 1 брой (галова киселина, кафеена киселина, р-хидрокси бензоена к-на, р-кумарова к-на, ферулова к-на) | * | ВЛМ: ИЛ-16-В | 52,50 |
43. | Фенолни вещества - всички (галова киселина, кафеена киселина, р-хидрокси бензоена к-на, р-кумарова к-на, ферулова к-на) | * | ВЛМ: ИЛ-16-В | 130,00 |
44. | Хидроксиметилфурфурол | * | ВЛМ: ИЛ-16-В | 52,50 |
45. | Алдехиди, като ацеталдехид | OIV-MA-AS315-27 | 35,00 | |
46. | Висши алкохоли - 1 брой (1-бутанол; 2-бутанол;1-пропанол; 2-метил -1-пропанол; 3-метил-1-бутанол; 2-метил -1-бутанол) | * | OIV-MA-AS315-27 | 49,00 |
47. | Висши алкохоли - всички (1-бутанол; 2-бутанол;1-пропанол; 2-метил -1-пропанол; 3-метил-1-бутанол; 2-метил -1-бутанол) | * | OIV-MA-AS315-27 | 79,00 |
48. | Пакетно предложение 1: летливи вещества вино (алдехиди, естери, метанол) | * | OIV-MA-AS315-27 | 103,00 |
49. | Пакетно предложение 2: летливи вещества вино (алдехиди, естери, метанол, висши алкохоли) | * | OIV-MA-AS315-27 | 176,00 |
50. | Глицерин | * | ВЛМ: ИЛ-10-В | 60,00 |
51. | Пепел | * | OIV-MA-AS2-04 | 60,00 |
52. | Алкалност на пепел | * | OIV-MA-AS2-05 | 60,00 |
53. | Стабилност при ниска температура | * | ВЛМ: ИЛ-1-В | 15,00 |
54. | Стабилност при висока температура | * | ВЛМ: ИЛ-1-В | 15,00 |
55. | Оксидазна стабилност | * | ВЛМ: ИЛ-2-В | 15,00 |
56. | Излишък на бистрител | * | ВЛМ: ИЛ-3-В | 15,00 |
57. | Берлинско синило | * | ВЛМ: ИЛ-4-В | 15,00 |
58. | Общи фенолни вещества (като индекс на Фолин-Чикалто/като галова к-на) | * | OIV-MA-AS2-10 | 17,50 |
59. | Цветни характеристики (интензитет и нюанс на цвета) | * | OIV-MA-AS2-07В | 30,00 |
60. | Спектрална характеристика (18 показателя) | * | ВЛМ: ИЛ-7-В | 42,50 |
61. | Феноли (общи, флавоноидни и нефлавоноидни) | * | ВЛМ: ИЛ-8-В | 30,00 |
62. | Антоциани | * | ВЛМ: ИЛ-9-В | 30,00 |
63. | Проверка на селеронов апарат | * | ВЛМ: ИЛ-17-В | 75,00 |
64. | Органолептична оценка | * | ГОСТ 32051 | 75,00 |
65. | Разтворен въглероден двуокис | * | ВЛМ: ИЛ-5-В | 15,00 |
66. | Транс-ресвератрол (до 3 проби) | * | ВЛМ: ИЛ-11-В. | 125,00 |
67. | Транс-ресвератрол (при 4 и повече проби) | * | ВЛМ: ИЛ-11-В | 62,50 |
68. | Сулфати | * | OIV-MA-AS321-05A | 30,00 |
69. | Сулфати | * | НКККВСДСН, Приложение 4, метод 12,т.3 | 17,50 |
70. | Хлориди | * | OIV-MA-AS321-02 | 30,00 |
71. | Определяне на енергийна стойност (след определяне на алкохол и захари) | * | Регламент (ЕС) 1169/ 2011 Приложение ХIV | 12,50 |
№ | НАИМЕНОВАНИЕ | МЕТОД | Цена (в лева) | |
1. | Алкохолно съдържание - действително | OIV-MA-BS-04 | 23,00 | |
2. | Алкохолно съдържание - действително | OIV-MA-BS-03 | 23,00 | |
3. | Плътност/относителна плътност | OIV-MA-BS-06 | 17,00 | |
4. | Захари (редуциращи захари) | Сборник OIV/1994 - стр.93 | 35,00 | |
5. | Обща киселинност | Сборник OIV/1994 - стр.295 | 20,00 | |
6. | Обща киселинност | OIV-MA-BS-12 | 20,00 | |
7. | Летлива киселинност | Сборник OIV/1994 - стр.110 | 35,00 | |
8. | Летлива киселинност | * | OIV-MA-BS-12 | 35,00 |
9. | Метилов алкохол | OIV-MA-BS-14 | 46,00 | |
10. | Естери, като етилацетат | OIV-MA-BS-14 | 35,00 | |
11. | Алдехиди, като ацеталдехид | OIV-MA-BS-14 | 35,00 | |
12. | Алдехиди, като ацетал | OIV-MA-BS-14 | 35,00 | |
13. | Алдехиди, като ацеталдехид и ацетал | OIV-MA-BS-14 | 49,00 | |
14. | Висши алкохоли - 1 брой (1-бутанол; 2-бутанол;1-пропанол; 2-метил -1-пропанол; 3-метил -1-бутанол; 2-метил -1-бутанол) | OIV-MA-BS-14 | 49,00 | |
15. | Висши алкохоли - всички (1-бутанол; 2-бутанол;1-пропанол; 2-метил -1-пропанол; 3-метил -1-бутанол; 2-метил -1-бутанол) | OIV-MA-BS-14 | 79,00 | |
16. | рН | OIV-MA-BS-13 | 11,50 | |
17. | Фурфурал | Сборник OIV/1994 - стр.305 | 48,00 | |
18. | Фурфурал | Сборник OIV/1994 - стр.140 | 48,00 | |
19. | Фурфурал (HPLC) | Регламент 2870/2000,м. X | 52,50 | |
20. | Цианидни производни | ВЛМ: ИЛ-1-С | 48,00 | |
21. | Цианидни производни | Сборник OIV/1994 - стр.164 | 48,00 | |
22. | Сух екстракт | OIV-MA-BS-09 | 52,50 | |
23 | Сух екстракт | OIV-MA-BS-10 | 52,50 | |
24. | Сух екстракт | Сборник OIV/1994 - стр.303 | 52,50 | |
25. | Желязо | OIV-MA-BS-30 | 45,00 | |
26. | Мед | OIV-MA-BS-31 | 45,00 | |
27 | Олово | OIV-MA-BS-32 | 45,00 | |
28. | Олово | ГОСТ 30178 | 45,00 | |
29. | 2-пропанол | ВЛМ: ИЛ-2-СН | 50,00 | |
30. | Метил етил кетон (2-бутанон) | ВЛМ: ИЛ-2-С | 50,00 | |
31. | Ацетон | * | ВЛМ: ИЛ-2-СН. | 50,00 |
32. | Денатониум бензоат | * | ВЛМ: ИЛ-3-С . | 50,00 |
33. | Глицерин (GC) | * | ВЛМ: ИЛ-10-В | 50,00 |
34. | Серен диоксид (свободен) | * | БДС 2847 | 12,50 |
35. | Серен диоксид (общ + свободен) | * | БДС 2847 | 22,50 |
26. | Цинк | * | OIV-MA-AS322-08 | 45,00 |
37. | Арсен | * | ВЛМ: ИЛ-4-С | 45,00 |
38. | Калций | * | OIV-MA-BS-29 | 45,00 |
39. | Интензитет на цвета | * | OIV-MA-BS-26 | 30,00 |
40. | Фенолни вещества – 1 брой (галова киселина, р-хидрокси бензоена к-на, ванилинова киселина, ваинилин, сирингалдехид) | * | OIV-MA-BS-16 | 52,50 |
41. | Фенолни вещества - всички (галова киселина, р-хидрокси бензоена к-на, ванилинова киселина, ваинилин, сирингалдехид) | * | OIV-MA-BS-16 | 130,00 |
42. | Хидроксиметилфурфурал | * | OIV-MA-BS-16 | 46,00 |
43. | Танин (дъбилни вещества) | * | SM 145:2003 т.8.3 | 30,00 |
44. | Пепел | * | Сборник OIV/1994 - стр.91 | 60,00 |
45. | Летливи азотни вещества | * | Сборник OIV/1994 - 299 | 48,00 |
46. | Време за обезцветяване на разтвор на KMnO4 | * | Сборник OIV/1994 - 280 | 30,00 |
47. | Тест за абсорбиране на ултравиолетова светлина | * | OIV-MA-BS-21 | 30,00 |
48. | Начален екстракт (пиво) | * | БДС 10187, т. 2.1.4.1 | 25,00 |
49. | Титруема киселинност (пиво) | * | БДС 10187, т. 3.2 | 17,50 |
50. | pH /действителна киселинност/(пиво) | * | БДС 10187, т. 3.3 | 10,00 |
51. | Органолептична оценка (етилов спирт) | * | ГОСТ Р 52522 | 75,00 |
52. | Органолептична оценка (денатуриран спирт) | * | ГОСТ Р 51999, т. 3.2.1 | 75,00 |
53. | Органолептична оценка (винен дестилат) | * | ГОСТ Р 51298 | 75,00 |
54. | Органолептична оценка (напитки) | * | ГОСТ 32051 | 75,00 |
55. | Определяне на енергийна стойност (след определяне на алкохол и захари) | * | Регламент (ЕС) 1169/2011 Приложение ХIV | 12,50 |
№ | НАИМЕНОВАНИЕ | МЕТОД | Цена (в лева) | |
1. | Алкохолно съдържание - остатъчен | OENO 56 | 30,00 | |
2. | Алкохолно съдържание - остатъчен | ВЛМ: ИЛ-1-Оц | 30,00 | |
3. | Общ екстракт | OIV-MA-VI-06 | 52,50 | |
4. | Общ екстракт | ВЛМ: ИЛ-2-Оц | 52,50 | |
5. | Обща киселинност | OIV-MA-VI-01 | 17,50 | |
6. | Обща киселинност | ВЛМ: ИЛ-3-Оц | 17,50 | |
7. | Серен диоксид (свободен) | OIV-MA-VI-09 | 12,50 | |
8. | Серен диоксид (свободен) | ВЛМ: ИЛ-4-Оц | 12,50 | |
9. | Серен диоксид (общ + свободен) | OIV-MA-VI-09 | 22,50 | |
10. | Серен диоксид (общ + свободен) | ВЛМ: ИЛ-4-Оц | 22,50 | |
11. | Изкуствени оцветявания с органични багрила | БДС 6367 | 56,00 | |
12. | Изкуствени оцветявания с органични багрила | ВЛМ: ИЛ-5-Оц | 56,00 | |
13. | Плътност/относителна плътност - денситометър | ВЛМ: ИЛ-6-Оц | 15,00 | |
14. | Летлива киселинност | * | OIV-MA-VI-03 | 30,00 |
15. | Мед | * | OIV-MA-VI-13 | 45,00 |
16. | Цинк | * | OIV-MA-VI-14 | 45,00 |
17. | Желязо | * | OIV-MA-VI-15 | 45,00 |
18. | Органолептична оценка | * | БДС 399 т.2.3 | 75,00 |
19. | Определяне на енергийна стойност /след определяне на алкохол/ | * | Регламент (ЕС) 1169/2011 Приложение XIV | 12,50 |
№ | НАИМЕНОВАНИЕ | МЕТОД | Цена (в лева) | |
1. | Алкохол на джибри | OIV-MA-AS312-01 В | 100,00 | |
2. | Захар на джибри | OIV-MA-AS311-01A | 150,00 | |
3. | Алкохол и захар в една проба джибри | - | 200,00 | |
4. | Алкохол във винени утайки | OIV-MA-AS312-01 В | 100,00 |
№ | НАИМЕНОВАНИЕ | МЕТОД | Цена (в лева) | |
1. | Съдържание на етанол | * | БС-І-02ч.4 т5 | 20,00 |
2. | Метанол (GC) | * | OIV-MA-BS-14 | 40,00 |
3. | pH | * | БС-І-02ч.2,т 6.3.1 | 10,00 |
4. | pH | * | ГОСТ 29188.2 | 10,00 |
5. | Олово | * | OIV-MA-BS-32 | 45,00 |
6. | Арсен | * | ВЛМ: ИЛ-4-С | 45,00 |
7. | Калций | * | OIV-MA-BS-29 | 45,00 |
8. | Органолептична оценка външен вид, цвят, мирис | * | БС І-02,ч.1, т 5.1/ т 5.2/ т 5.3 | 50,00 |
9. | Органолептична оценка външен вид, цвят, мирис | * | ГОСТ 29188.0, т. 5.13/т. 5.2 | 50,00 |
№ | НАИМЕНОВАНИЕ | МЕТОД | Цена (в лева) | |
1. | Органолептично изпитване • външен вид • цвят • мирис | * | БДС 9200 | 9,00 |
2. | Относителна плътност | БДС ISO 279 | 17,00 | |
3. | Ъгъл на въртене на равнината на поляризация | БДС ISO 592 | 26,00 | |
4. | Коефициент на пречупване | БДС ISO 280 | 17,00 | |
5. | Киселинно число | БДС ISO 1242 | 22,00 | |
6. | Естерно число | БДС ISO 709 | 26,00 | |
7. | Пакетно предложение 1: киселинно число, естерно число | - | 44,00 | |
8. | Точка на замръзване | * | БДС ISO 1041 | 15,00 |
9. | Разтворимост в етанол | * | БДС ISO 875 | 7,50 |
10. | рН | * | т.4.6. БС -II – 02 | 9,00 |
11. | Пероксидно число | БДС EN ISO 3960 | 25,00 | |
12. | Хроматографски профил на етерично масло от роза (Rosa x damascena Miler) -БДС ISO 9842:2003 (8 компонента)1, - основен, 8 компонента1 | БДС ISO 11024-1 БДС ISO 11024-2 | 144,00 | |
13. | Хроматографски профил на етерично масло от роза (Rosa x damascena Miler) - разширен, 13 компонента2 – разширен(основен + Eicosane-С20; n-Tricosane С23; Linalol; Eugenol; Methyl eugenol); | БДС ISO 11024-1 БДС ISO 11024-2 | 186,00 | |
14. | Хроматографски профил на етерично масло от роза (Rosa x damascena Miler) - разширен, 15 компонента3 – (разширен + Alken-n-C19, Farnesol); | БДС ISO 11024-1 БДС ISO 11024-2 | 203,00 | |
15. | Хроматографски профил – ЗГУ Българско розово масло, 15 компонента4 (съдържа Geranyl acetate, вместо Eicosane- С20) | БДС ISO 11024-1 БДС ISO 11024-2 | 215,00 | |
16. | Хроматографски профил на етерично масло от лавандула (Lavandula angustifolia mill.) - БДС ISO 3515:2004 - основен (12 компонента)5 | * | БДС ISO 11024-1 БДС ISO 11024-2 | 179,00 |
17. | Хроматографски профил на етерично масло от лавандула (Lavandula angustifolia mill.) БДС ISO 3515:2004 – разширен, 15 компонента6 (основен + β-pinen; β-Myrcene; β-Caryophyllen) | * | БДС ISO 11024-1 БДС ISO 11024-2 | 197,00 |
18. | Хроматографски профил на етерично масло - основен 8 компонента 7 | * | БДС ISO 11024-1 БДС ISO 11024-2 | 144,00 |
19. | Хроматографски профил на етерично масло - стандартен, 12 компонента 7 | * | БДС ISO 11024-1 БДС ISO 11024-2 | 179,00 |
20. | Хроматографски профил на етерично масло - разширени, 15 компонента 7 | * | БДС ISO 11024-1 БДС ISO 11024-2 | 197,00 |
21. | Идентичност на съставките на етерично масло (качествено определяне - наличие / отсъствие) 8 | * | БДС ISO 11024-1 БДС ISO 11024-2 | 86,00 |
22. | Хроматографски профил на етерично масло (количествено определяне идентифицираните компоненти - geranyl acetate; α -pinen; hexyl acetate; octen-3-ol, acetate;borneol; α-santalene; β-farnesene; γ-cadinene; caryophylene oxide и др.)9 | * | БДС ISO 11024-1 БДС ISO 11024-2 | 9,00 на компонент |
23. | Количествено определяне на алергени в розово масло (анализира се след идентифициране на съставките на ЕМ или хроматографски профил, и последващо количествено определяне на идентифицираните компоненти, g/100 g)10 | * | ИЛ-4-АП | 25,00 |
*показатели, извън обхват на акредитация.
Всички посочени цени са без включен ДДС.
ЛЕГЕНДА:
1 Хроматографски профил - БДС ISO 9842:2003 Rosa x damascena Miler , основен (8 компонента), - Etahanol;Citronellol; Nerol; Geraniol;β -Phenylethanol; Heptadecane С17; n-Nonadecane-C19; Heneicosane-С21;
2 Хроматографски профил, разширен (12 компонента), - Etahanol;Citronellol; Nerol; Geraniol; Linalol;β -Phenylethanol; Eugenol; Methyl eugenol; Heptadecane С17; n-Nonadecane-C19; Eicosane- С20; Heneicosane-С21; n-Tricosane С23;
3 Хроматографски профил, разширен, (15 компонента), - Etahanol; Citronellol; Nerol; Geraniol; Linalol; β -Phenylethanol; Eugenol; Methyl eugenol; Heptadecane С17; n-Nonadecane-C19; Heneicosane-С21; n-Tricosane С23; Alken-n-C19, Farnesol; Eicosane- С20;
4 Хроматографски профил ЗГУ Българско розово масло (15 компонента) - Etahanol;Citronellol; Nerol; Geraniol; Linalol; β -Phenylethanol; Eugenol; Methyl eugenol; Heptadecane С17; n-Nonadecane-C19; Heneicosane-С21; n-Tricosane С23; Alken-n-C19; Farnesol; Geranyl acetate;
5 Хроматографски профил -БДС ISO 3515:2004 (Lavandula angustifolia mill.), основен
(12 компонента) – Limonene + β-Phenanthrene (като сума); Eucalyptol (cineole); 3-Octanone; cis-β-Ocimene; trans-β-Ocimene; Camphor; Linalol; Lanalyl acetate; Lavandulol; Terpinen 4-ol; Lavandulyl acetate; α-Terpineol;
β-Limonene, α-Terpineol, Terpinen 4-ol
6 Хроматографски профил - БДС ISO 3515:2004 (Lavandula angustifolia mill.), разширен
(15 компонента), - Limonene + β-Phenanthrene (като сума); Eucalyptol (cineole); 3-Octanone; cis-β-Ocimene; trans-β-Ocimene; Camphor; Linalol; Lanalyl acetate; Lavandulol; Terpinen 4-ol; Lavandulyl acetate; α-Terpineol; β-pinen; β-Myrcene; β-Caryophyllen;
7 Хроматографски профил – основен, стандартен и разширен хроматографски профили на следните масла (броя и компонентите, които да бъдат включени в профила се заявяват от клиента):
D-Limonen, cis-β-Ocimene, α-Terpinolene, α-Terpineol, β-Caryophyllene, β-Cadinene (Naphthalene).
8 При определяне идентичност на съставките на масла различни от изброените по-горе, е необходимо отправяне на предварително запитване до лабораторията за възможност за изпълнение на услугата.
9 Количественото определяне (в % по метода на нормирането) на идентифицираните компоненти се извършва след първоначално идентифициране на съставките. В зависимост от броя на идентифицираните съставки и изискванията на клиента се фактурират допълнително единични компоненти по т.22.
10 Цената е за един компонент (алерген), за който лабораторията разполага със Сертифициран референтен материал. Необходимо отправяне на предварително запитване до лабораторията за възможност за изпълнение на услугата.
ЗАБЕЛЕЖКИ:
№ | НАИМЕНОВАНИЕ | МЕТОД | Цена (в лева) | |
1. | Органолептично изпитване • външен вид • цвят • мирис | * | БДС 9200 | 9,00 |
2. | Относителна плътност | БДС ISO 279 | 17,00 | |
3. | Коефициент на пречупване | * | БДС ISO 280 | 17,00 |
4. | Съдържание на етилов алкохол в об, % | т. 4.3 БС-II-02 (БДС ISO 279) OIV-MA-BS-03 | 17,00 | |
5. | Пакетно предложение 2: относителна плътност, съдържание на етилов алкохол | - | 23,00 | |
6. | Съдържание на етерично масло, % | т. 4.4 БС-II-02 | 57,00 | |
7. | рН | т.4.6. БС -II – 02 | 9,00 | |
8. | Определяне на идентичност на цитронерол, нерол, гераниол и фенил етилов алкохол (качествен анализ) | т. 4.5 БС-II-02 (БДС ISO 11024-1 БДС ISO 11024-2) | 86,00 | |
9. | Пакетно предложение 3: съдържание на етерично масло, определяне на идентичност | - | 131,00 | |
10. | Количествено определяне (g/100 g) на алергени в розова вода (анализира се след определяне съдържание на етерично масло, идентичност на съставките и последващо количествено определяне на идентифицираните компоненти; цена за 1 компонент)10 | * | ИЛ-4-АП | 25,00 |
№ | НАИМЕНОВАНИЕ | МЕТОД | Цена (в лева) | |
1. | Органолептично изпитване • външен вид • цвят • мирис | * | БДС 9200 | 9,00 |
2. | Относителна плътност | * | БДС ISO 279 | 17,00 |
3. | Киселинно число | * | БДС ISO 1242 | 22,00 |
4. | Естерно число | * | БДС ISO 709 | 26,00 |
5. | Пакетно предложение 4: киселинно число, естерно число | * | - | 44,00 |
6. | Пероксидно число | * | БДС EN ISO 3960 | 29,00 |
7. | Коефициент на пречупване | * | БДС ISO 280 | 17,00 |
8. | Съдържание на етилов алкохол (тегловен метод) | * | ИЛ-1-АП | 29,00 |
9. | Определяне съдържанието на характерни съставки (фенилетилов алкохол, цитронерол, гераниол, нерол, етанол, евгенол, метил евгенол), количествен анализ (%, по метода на нормирането) | * | БДС 17381 (ГОСТ ISO 7609) | 149,00 |
10. | Количествено определяне на алергени (g/100 g) в абсолю (анализира се след определяне на характерни съставките и последващо количествено определяне на идентифицираните компоненти, цена за 1 компонент)10 | * | ИЛ-4-АП | 25,00 |
№ | НАИМЕНОВАНИЕ | МЕТОД | Цена (в лева) | |
1. | Органолептично изпитване • външен вид • цвят • мирис | * | БДС 9200 | 9,00 |
2. | Интервал на топене | * | т.4.2, БДС 17381 | 22,00 |
3. | Съдържание на абсолю, % | * | т.4.2, БДС 17381 | 86,00 |
4. | Съдържание на разтворител, % | * | т.4.3, БДС 17381 | 44,00 |
5. | Киселинно число | * | БДС ISO 1242 | 29,00 |
6. | Пероксидно число | * | БДС EN ISO 3960 | 29,00 |
7. | Пакетно предложение 5: съдържание на абсолю, определяне съдържанието на характерни съставки (фенилетилов алкохол, цитронерол, гераниол, нерол, етанол, евгенол, метил евгенол), количествен анализ (%, по метода на нормирането) | * | - | 202,00 |
№ | НАИМЕНОВАНИЕ | МЕТОД | Цена (в лева) | |
1. | Съдържание на влага | * | ИЛ-2-АП | 25,00 |
2. | Съдържание на сухо вещество | * | ИЛ-2-АП | 25,00 |
3. | Обща пепел | * | ИЛ-5-АП | 38,00 |
4. | Съдържание на етерично масло | * | ИЛ-3-АП | 50,00 |
№ | НАИМЕНОВАНИЕ | МЕТОД | Цена (в лева) | |
1. | Изготвяне на експертиза за 1 проба (до 2 страници) | 190,00 | ||
2. | Изготвяне на експертиза за 1 проба (всяка следваща страница) | 95,00 | ||
3. | Тълкуване на резултати на място и предлагане на решение (цената е на час) | 37,50 | ||
4. | Издаване на протокол от изпитване на български език | 10,00 | ||
5. | Издаване на протокол от изпитване на английски език | 15,00 | ||
6. | Пакетно предложение 3: Издаване на протокол от изпитване на английски и български език | 20,00 |
№ | НАИМЕНОВАНИЕ | МЕТОД | Цена (в лева) | |
1. | Издаване на протокол от изпитване на български език | 10,00 | ||
2. | Издаване на протокол от изпитване на английски език | 15,00 | ||
3. | Пакетно предложение 6: Издаване на протокол от изпитване на български език и английски език | 20,00 |
*показатели, извън обхват на акредитация. Всички посочени цени са без включен ДДС.
№ | НАИМЕНОВАНИЕ | МЕТОД | Цена (в лева) | |
1. | Изготвяне на технологична карта за обработка на лозята и борба с икономически важните болести и неприятели | 200,00 | ||
2. | Оценка на състоянието на лозовите масиви | 300,00 / на посещение | ||
3. | Оценка за състоянието на реколтата | 300,00 / на посещение | ||
4. | Изготвяне на предложение за избор на консумативи за винифициране на определен бранд и оказване на технологична помощ по време на винификация | |||
4.1 | Изготвяне на предложение за избор на консумативи за винифициране на определен бранд | 200,00 | ||
4.2 | Оказване на помощ по време на винификация | 300,00 / на посещение | ||
5. | Ежемесечни консултации за следена на състоянието на произведените вина | 300,00 / на посещение | ||
6. | Предоставяне на административни съвети и представяне на произведените вина | 200,00 / на посещение | ||
7. | Представяне и продажба на вината в Дома на виното | по договор |
ЗАБЕЛЕЖКИ:
Всички посочени цени са без включен ДДС.
*показатели, извън обхват на акредитация.
Всички посочени цени са без включен ДДС.
ЗАБЕЛЕЖКИ: